Saturday, December 11, 2010

99 Hari Kisah Klasik Kita

Selamat berhujung minggu kepada semua.


Salam dari "Kisah Klasik Kita" yang baru diwujudkan untuk memeriahkan lagi dunia 'blog' yang kian popular kini & untuk memeriahkan lagi dunia penulisan di kalangan kita.


Anda mempunyai minat menulis cerpen? Namun sekadar dijadikan koleksi di dalam 'laptop'/'PC' sendiri?
Anda punya bakat menulis cerpen? Namun tak ramai yang membaca hasil karya cerpen anda?


Mungkin 99 Hari Kisah Klasik Kita : CERPEN mampu menarik minat anda untuk berkarya & berkongsi hasil karya anda dengan ratusan 'bloggers' selepas ini?


99 Hari Kisah Klasik Kita : CERPEN


"99 Hari Kisah Klasik Kita : CERPEN" adalah satu pertandingan menulis cerpen sekadar 'suka-suka' yang bertujuan untuk memeriahkan lagi dunia penulisan di kalangan kita. Dan mungkin dari sini, kita dapat berkongsi minat di dalam penulisan cerpen serta sama-sama dapat memperbaiki mutu penulisan masing-masing baik di dalam penulisan cerpen mahupun 'blogging'.


Berminat ingin menyertai "99 Hari Kisah Klasik Kita : CERPEN" ataupun ingin war-warkan kepada 'bloggers' yang anda rasa berbakat untuk menyertai kontes kecil ini?


Terma & syarat "99 Hari Kisah Klasik Kita : CERPEN"


♥ Kontes ini terbuka kepada semua bloggers dan tempoh berlangsungnya kontes adalah selama 99 hari bermula dari 01/01/2011 sehingga 10/04/2011.

♥ Pengiraan markah :

~> 70% juri - 30% bloggers.

♥ Kisah / tema / konsep cerpen yang ingin ditulis adalah bebas.

*** bebas bermakna anda boleh menulis cerpen yang berkisarkan persahabatan / cinta / kekeluargaan / keagamaan. NAMUN anda harus memastikan ianya tidak menimbulkan sebarang isu.***

♥ Panjang cerpen : 

~> Sekurang-kurangnya 3 muka surat (A4).♥ Penggunaan bahasa :
~> Anda boleh menggunakan apa-apa jenis bahasa (baku / bahasa harian).

***'bahasa 'rojak' cuma dibenarkan ketika ber'dialog'.***

♥ Pengiraan markah terbahagi kepada beberapa aspek :
1) Jalan cerita.

~> Kelainan jalan cerita.
~> Kejelasan jalan cerita.
~> Punya mesej yang baik dan jelas.
2) Pemilihan lagu / sajak / syair.
~> Peserta harus menyelitkan sebuah lagu / syair / sajak yang berkaitan dengan karya cerpen masing-masing.

 

♥ Hadiah kepada pemenang :
~> Tempat pertama - Wang tunai berjumlah MYR 100
~> Tempat kedua - Wang tunai berjumlah MYR 60
~> Tempat ketiga - Wang tunai berjumlah MYR 40


                  &                    


♥ Buku Indie "Sperma Cinta" karya daripada "Linglung" akan diberikan kepada "Top 10"





♥ Hadiah misteri akan diberikan kepada pembaca/pengundi yang dapat meneka dengan tepat pemenang tempat pertama, kedua & ketiga.


♥ Untuk menyertai contest :
~> Emelkan karya cerpen anda ke ---> kisahklasikita@yahoo.com.
~> Cerpen anda akan mula dipaparkan di Blog "Kisah Klasik Kita" sebaik sahaja tarikh contest bermula. Pada waktu yang sama, anda harus turut sama menyiarkan cerpen anda di blog masing-masing beserta dengan link cerpen anda yang dipaparkan di Blog "Kisah Klasik Kita" dengan tajuk post ---> "99 Hari Kisah Klasik (nama anda) : 'Tajuk cerpen anda'.
***sila pastikan undian dari 'bloggers' diberi/ditinggalkan di Blog " Kisah Klasik Kita"***
***undian daripada anonymous tidak diterima*** sorry tau... :(

♥ Tempoh berlangsungnya kontes :
~> 1 Jan '11 (Sabtu) - 10 April '11 (Ahad). 


♥ Nama pemenang diumumkan :
~> 14 April '11 (Khamis).


♥ Jutaan terima kasih diucapkan kepada 'Tulang belakang' di sebalik kontes ini, tak lain tak bukan :
~> Dearie Pearls, gadis 'misteri' yang sentiasa penuh dengan 'cinta' di dalam hidupnya.
~> Aku Linglung, penyokong setia Real Madrid dan gemar menonton perlawanan bola sepak bersama mak Munah.
~> Eddie Dewanaga, Raja Naga dari JB yang sentiasa 'cool' dan gemar bersenandung &
~> Hiro yang gemar menonton filem yang diperkotak-katikkan oleh 'member' beliau.


P/S : Jika inginkan serba sedikit panduan menulis cerpen, anda boleh rujuk di entry ~> "Apa Itu Cerpen".


Selamat berkarya! (^^,)


With Love,
♥ Juliana Violet ♥

99 comments:

hans said...

wow
agak sukar juga ekk nak edit2 pic nih
eh,cerpen yang nak dibuat tu temanya apa?
cinta?
persahabatan?
keluarga?

P/S : Jom Baca Episod Baru Siri Antara Dia, Kau Dan Aku

/Dayah//Nurul/ said...

mcmmm susah....cerpen ikut penglmn mematangkan seseorg

said...

Hans,
Tentang edit pic tue nanti Vee akan pertimbangkan balik nak ada ataupun tak. :)

Dayah,
Susah? :) Boleh cuba kalau mahu... :)

LORD ZARA 札拉 said...

nampak menarik ni~

Lama dah tak menulis~

NorDiyanAzwa said...

saya sokong kalau cover cerpen diWAJIBkan sekali !! :P

said...

LORD ZARA,
Joinlah yea? :)
Kalau nak join nanti beri nama pada Vee by 31 Dec okay? Mari kita sama2 memeriahkan dunia penulisan. :)

NorDiyanAzwa,
Hee hee. Vee tukar dah. Optional. Sebab takut nanti peserta pressure pulak nak edit2 gambar nie... :)
Dear tak nak join? :)

mRs.aZriN said...

wahhhh.. nak join. dulu2 suka wat cerpen. melambak-lambak kat laptop tapi takda yang baca. wat koleksi sendiri jek. sob3x

said...

mRs.aZriN,
Dialu-alukan dear... :)
Alalaaaa... cian die... takpe2, nanti email dekat kisahklasikita@yahoo.com okay? :)

mRs.aZriN said...

okey2. join yeee =]

klik>>MRS AZRIN STORY

eiela said...

Macam best je nih, bleh join,,sebab takde nak pos-pos. tapi still blur lagi kita kena antar cerpen sebelum 31 Dec or selepas 1 Jan? Tajuk dia ape? 99 hari kisah klasik kita ke, or kita letak tajuk cerpen tuh sendiri? tuh je, sori agak blur sikit.

Latest Entri :
Suara People Memang Gempak

said...

mRs.aZriN,
Okay dear... Jap Vee tgk link tue okay? :)

Eiela,
Boleh boleh... Kena submit nama before 31 Dec... Cerpen boleh hantar anytime before 10 April '11... :)

penaberkala said...

agak menarik, macma nk join
tp kurang arif lg bab menghasilkan cerpen
harini baru siapkan satu cerpen, cerpen pertama dalam hidup,haha

blh tak nk anta cerpen yg sama utk kontest ni?

shera haifa said...

yuu xpndai lah nak buat cerita..
bace pandai..hehe

said...

Penaberkala,
Boleh aje... Maybe itu cara yang baik untuk perbaiki cerpen awak nanti kan? :)
Nanti emel pada Vee okay? Vee akan publish 1 Jan onwards... :)

Shera,
Tak kira, kena join jugak! LOL... Hee hee... takpe, nanti dah publish cerpen Shera undi yang mane Shera suka ye? :)

penaberkala said...

orite, thanks
malam ni hasil percubaan pertama dlm menulis cerpen akan disiarkan kat blog
jgn lupa baca ye, komen mana yg kurang
mungkin akan edit sedikit-sebanyak utk join kontest ni plak
tu pun klu tak melanggar mana2 syarat yg ditetapkan :)
cuba cek ye

-MsGoodNite- said...

erm... ni bukan mcm susah, tp mmg susah... nak cuba ke tak? ermm... takde pengalaman tulis cerpen.

rossoneri said...

nak join!! tapi ada blur something.. kena selitkan lagu tuh maksudnya selitkan dalam cerpen ke, atau lirik lagu bahagian lain, cerpen bahagian lain?

g0m0k9enDek said...

nak cuba jugaa.. even ntah apa2 jer tulis! heheh

said...

Penaberkala,
Vee tak pandai sangat nak komen, sebab Vee pun tak pandai sangat dalam penulisan ni. Rasanya juri2 yang terpilih tu lebih bijak menilai. :)

Tapi Vee akan baca nanti. Dan Vee akan cuba beri komen yang seikhlas mungkin. :)

Rossoneri,
Sila sila... =D
Lagu / syair / sajak tu, selitkan dalam cerpen tu. :)
Boleh kan? Kalau susah cakap ye?
Vee akan cuba terangkan dengan lebih detail. :)

g0m0k9enDek,
Yeay!!!
Takpe, cuba aje... Yang komen nanti pun kawan2 blog jugak kan?
(^^,) ...
sama-sama kita belajar dan perbaiki penulisan kita okay?
:)
Thank you so much for joining tau. Appreciate sangat2. :)

-MsGoodNite- ,
Cuba aje dear. Kadang-kadang tanpa mencuba, kita tak tahu apa kelebihan kita kan?
Cubalah ye dear? :)

-MsGoodNite- said...

V - ada org bagi perangsang ni, lain sket spiritnye... hehehe

FARIZ RAZALI said...

nak cuba laa.. hehe

said...

-MsGoodNite-,
Hee hee...
Cuba ye dear? Banyak masa... lebih kurang 4 bulan... :)

Fariz,
Haaa... cuba jangan tak cuba...
Nanti Fariz bagi nama dekat Vee before 31 Dis ye? :)

-iEkA DaRLink- said...

nak join la.
tp pening sikit. nak bg name kat komen ni ke?

Linglung said...

iEkA DaRLink- haah, letak nama dekat komen ni atau email kat kisahklasikita@gmail.com..mana2 pun boleh. all the best beb :)

areleaf said...

ok,gua join...gua akan dedahkan rahsia budak rumah gua dalam cerpen gua nanti...ini lagi serius dari wikileaks...


segan pulak nak letak link blog gua..

MamaNasih said...
This comment has been removed by the author.
said...

-iEkA DaRLink- ,
Ieka follow macam yang Linglung cakap tu yea? :)

Areleaf,
Wah! Menarik tu! Ni ala ala cerpen kisah yang benar benar aja lah ni ye?
Hihihi...

Ala, takmolah segan2. Sama2 kita merapatkan ukhwah di kalangan bloggers.
Ahaks! ;)

Ieqa Swetluv said...

macam best je.. teruja jugak tapi ada idea ke?? jeng3

said...

Ieqa Swetluv,
Ada masa 4 bulan dear...
Idea tu maybe anytime dtang, manelah tau kan? :)
Interested? :)

echah mashuri said...

dear!echah join ye..ni kire dah bagi nama tak nih?huhu..
konfirm join walau tau xkan menang..nk memeriahkan arena kecerpenan.

thnks.:)

.sweet-ants. said...

aduhaii susahnye syarat dia..

said...

echah mahsuri,
Join ye? Okay, nanti Vee update nama2 peserta k dear? (^^,)
Janganlah cakap macam tu. Kena bagi dinilai dulu karya echah, barulah boleh tau bakal menang atau tak... *wink*

.sweet-ants. ,
alaaa... tang mana yang susah tue?
cubalah dulu dear... :)
tulis cerpen macam biasa aje... cuma selitkan lagu aje...
bab edit gambar tue, tak wajib pun... (^^,)

Anis izyan Abd Rahman said...

wwwoooohoooo~~~
cerpen??
anis izyan sgt failll..
tak pandaii
huuu sob4x..buat karangan mase skolah pon jarang dpt A1 kowt..ahaha..

i can just wish all the others:
ALL THE BEST!!

beautiful_rose said...

macam best jerk...teringin mahu cuba.tapi tak kreatif macam blogger2 lain.







akan difikirkan nanti =) masih ada masa kan?

said...

Anis Izyan,
♥ Hihihi... ok dear... (^^,)
Nanti Anis vote bloggers yang punya cerpen yang baik ye? :)

beautiful_rose,
♥ Cuba saje dear... :)
Tak semestinya kena kreatif kan?
Kadang-kadang kita boleh menulis cerita berdasarkan pengalaman sendiri bukan? (^^,)

-iEkA DaRLink- said...

okey ika komfem masuk! hehe.
ni link blog ika.

http://gadesbiasa.blogspot.com/2010/12/99-hari-kisah-klasik-kita.html

eiffel said...

wah...cm besh..cm susah sbb byk nyer syarat...nk korek2 idea lu...

said...

-iEkA DaRLink-,
Confirm ye? Yeay!!! (^^,)
Okay, nanti anything Vee update okay? Kalau dah siap tulis cerpen before 31 Dis, Ieka dah boleh email tau. 1 Jan onward, Vee akan publish cerpen satu persatu. :)

Eiffel,
Tak banyak syaratnya. Simple aje actually.
Eiffeil cuma;
- submit nama kalau nak join by 31 Dec.
- Submit cepren by 10April.
- Tema/konsep cerita, bebas.
- Kena selitkan lagu/syair/sajak yang sesuai untuk cerpen. :)

said...
This comment has been removed by the author.
-MsGoodNite- said...

Okeh Cik Vee. Hari ni kite register ;)



Http://msgoodnite.blogspot.com

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

InsyaAllah akan dijoin sekiranya kekangan masa ini dapat diselaraskan.

Nak register kat mana?

said...

-MsGoodNite-,
Okay sweetie. :)
Welcome to the club. Hihihi...
Nanti Vee update nama peserta ok?
All the best! * MG boleh punya... :) *

Hami,
Hami confirm dekat comment box ini aje nak join atau tak. Nanti Vee update nama peserta.
Masa yang diberi lebih kurang 4 bulan. Insya-Allah boleh selaraskan masa Hami kan?
:)

NajaHmaDi said...

menarik ni....join2

said...

NajaHmaDi,
Okay dear. Nanti Vee akan masukkan nama NajaHmaDi ye. :)

eiffel said...

nak join!!!!!


wajib buat ker promo tuh kat blog??

xP

said...

Eiffel,
Yeay! Baiklah... :)
Tak wajib dear. Dont worry. :)

Cuma nanti once Vee dah publish cerpen Eiffel dekat Blog Kisah Klasik Kita, Eiffel kena "link"kan link "Kisah Klasik Kita" untuk followers Eiffel baca cerpen Eiffel dekat sini dan vote.
:)

maCy said...

dear, really interested but im afraid i cnt manage to do it. i know its 4 month period tapi.... selaku budak degree bukan u, kinda isau jugak.. ade limit words ke hape? takut tertinggal baca je~

Nur Syafiqah Athirah said...

rasanya saya nak masuk dalam contest ni..contest ni tak terhad dalam umur kan?

beautiful_rose said...

bagus masa sangat panjang,idea boleh di perah hingga habis.jadi,mahu coba ini contest...







violet,i nak join contest ini yerk =)sila terima penyertaan ini...hikhikhik =p

said...

maCy,
Banyak masa lagi dear... :)
Jumlah patah perkataan - tak perlu risau. Yang penting sekurang-kurangnya 3 muka surat (A4).
Okay?
Take your time. Sebab Vee faham, bloggers kebanyakan student / pekerja so masa limited. :)

said...

Nur Syafikah Athirah,
Semua orang boleh join dear.
Selagi boleh hasilkan cerpen. :)
Mau joinkah? =D
Nanti confirmkan nama ye dear? :)

said...

beautiful_rose,
im glad you jadi salah seorang peserta.
I ada baca your blog and I adore all of your poem.
Tak sabar nak baca karya you.
Baiklah, saya terima nikahnya, eh - Vee terima penyertaan beautiful_rose. Hihihi...

Catherine- said...

disebabkan linglung telah mengkonfemkan i (tanpa permisi)
xpe i konfemkan terus laa yerr...

i join this kontes~ awww~

said...

Catherine-,
Hihihi. Confirmkan tanpa permisi? :)

Hee hee... ok dear... :)

sadrina roslan said...

hai , saya konfem masuk ye :) thank you.

barbaramori89 said...

salam...sy pom nak join contest nie..

Cahaya_Kebahag!aan said...

salam.. mcm best je, saya mencuba disini jugak bleh kan?? just bagi name kat sini or cam ner??
okeh! dengan selamber saya register k.. cahaya_kebahagiaan a.k.a www.akubdkkampong.blogspot.com

que: klo register tp xsmpat siapkn cerpen tu xpe kn??

tanx~~~

said...

Sadrina Roslan,
Hai. Salam kenal. :)
Okay. Thanks a lot Sadrina. :)Good luck!

Barbaramori89,
Salam. :)
Okay. Esok Vee update senarai nama peserta okay? :)
All the best! :)

Cahaya_kebahag!aan,
Insya-Allah 'best' contest kecil nie... =D
Baiklah, dengan selambanya Vee terima penyertaan awak... Hihihi...

Anw : Seboleh-bolehnya siapkanlah ye. :)
Tapi kalau keadaan tak mengizinkan tak ape. :) No worries. :)

yatee 'yosh' yakuza said...

saya nak join!!

http://addictedtoeleven.blogspot.com/

:D

said...

yatee 'yosh' yakuza.
Hello hello!
Okay dear... Nanti Vee update okay?
:)
Good luck! =D

Fiq said...

Fiq Vertigo berhasrat nak sertai kontes ni dengan rasa kasih sayang yang melimpah ruah.

insyaallah. dengan izinNya.

http://ironanagel.blogspot.com/

thanks Jue.

Thanks Lung for supporting.

said...

Fiq,
Salam kenal.
Thanks for joining dear.
:)
Best of luck to you tau!
(^^,)

maCy said...

vee. hum, maCy rasa maCy tak join. maaf ya. tapi maCy dah tolong promote. hihi

http://cahaya-humaira.blogspot.com/2010/12/99-hari-kisah-klasik-kita.html

Sca Ndx said...

tnya. kalau dah ade entri cerpen. boleh buat jadi contest ni tak :)

said...

maCY,
Vee dah baca entry tu. That's soooo sweet of you dear... Thank you so much!

Its okay tak dapat join, but Vee teringin nak baca karya maCy.
Kalau berubah fikiran cakap lah ye? :)

Sca Ndx,
Boleh dear... :)
Hantarkan aje pada Vee ye nanti. :)
Emailkan ke kisahklasikita@yahoo.com

Sca Ndx said...

thks vee. aku akan buat.
http://scandx.blogspot.com
aku nak sertai contest ni .
hehe :)

Aretikz said...

Setelah dipertimbangkan.. ok.. nak join.. InsyaAllah akan disubmit.. tp 3 muka surat a4.. pergh~ lum pernah wat cerpen panjang hakikatnya.. haha..

Aretikz said...

nak tanya jap part lagu/sajak/syair.. semua tu option kan? lepas tu kalau part lagu.. hanya lirik sahaja? kalau lirik.. penuh or sebahagian? begitu juga untuk syair dan puisi.. adakah sebahagian?

AAINA said...

nak join juge!

http://tearzofaclown.blogspot.com

heeeee :)

said...

Sca Ndx,
Alright! ;)
*ingatkan perempuan sebelum check yr blog. Lol!*
Nanti Vee update nama okay?
All the best! ;)

said...

Aretikz,
Okay! Selamat berkarya~ Hihihi...
takpe, pengalaman baru... hihihi... :)

Lagu / syair / sajak, YES, option... nak buat keseluruhan pun boleh, nak buat sebahagian pun boleh... ikut keselesaan you...
alright? ;)

said...

AAINA,
Weeee!!! Baiklah...
hihihi.. okay, thanks dear...
Nanti Vee update nama okay? :)
Nanti emailkan cerpen ke kisahklasikita@yahoo.com okay?
:)

Cik Tom said...

menarik..tp 3 m/s A4??wah xtau la ade idea x..hehe

dya adriza said...

vee.. boleh join lg x? tapi i malu la hik3.. lg 1, cerpen yg kena hantar 1 je ke? or banyak2?? takut x terbahagi ms plak, mcm maCy. sebab, tahun depan start naik ijazah. tapi nk sgt join..

said...

Cik Tom,
Try la okay dear? :) belum cuba belum tau. Hee hee

said...

Dya Adriza,
Boleh lagi. Take your time dya.
Contest ni agak lama. Insya-Allah sempat. (^^,)
Ilham ni unpredictable. Tiba2 je boleh datang kan? :)

dya adriza said...

kalau macam tu, saya join la. ni link blog saya.

http://deardindadya.blogspot.com/

thankz vee~

syafiqah ezam shah said...

nak join tapi mungkin masa agak limited skit sebab belajar kan?lagipun tak penah tulis cerpen.first time nak cuba ni.tapi nak try jugak lah.

ni link blog ika

http://syafiqahezamshah.blogspot.com/

sh. said...

Vee, ummmm. Shera nak join jugak lah. xD

http://whitestarlite.blogspot.com/

esya ecah said...

vee...nk join...da lama peram crite2 y ditulis tue..ihihih...
my link:http://teknologisgiler.blogspot.com/

tp..i xaktif sgt menulis blog..bz kan..hurm..
tq!

eita said...

eita pun nak join jugak..
ni link eita
http://zitaomar.blogspot.com

said...

dya azriza,
Okay dear... :)
Kejap Vee update nama Dya okay? :)
Thanks dear... :)

Sh.,
Yeay!!! Shera join jugak akhirnya... (^^,)
Okay, nanti Vee update nama okay? :)

esya echah,
Weee!!! Baiklah, nanti Vee update nama. Itulah, jangan simpan2 bakat tue. :)

eita,
Okay eita. Kejap ye Vee update nama eita... (^^,)

said...

syafiqah ezam shah,
Sorry terlepas nama.
;(
Takpe, slowly tulis ye? :)

nemesis3891 said...

nak join gak. walaupun tak hensem dan tak seterer Fiq Vertigo. sesungguhnya saya cuak tapi kerana terpaksa dan dipaksa, maka saya masuk jela... hehe... boleh ke? kena hantarnya bila? sebelum stat ke?

http://abrarshafie.blogspot.com

said...

nemesis3891,
Hihihi. Ini bukan kontes 'yang kacak rupawan'... hihihi...
Terpaksa dan dipaksa? =D

Kena hantar sebelum 10 April '11.
Nanti Vee update nama awak yea?
:)

nemesis3891 said...

oh, kalau x hensem boleh masuk la? lega... hahaha...

terpaksa kerana dipaksa manusia bernama Fiq Vertigo.. haha.. ok.. cuak gak td bile tgk nama takda... kus semangat..
(kang Fiq vertigo karate....-__-)

♥ Juliana Violet ♥ said...

nemesis3891,
hihihi... boleh macam tue?
Lambat sikit Vee update blog sebab internet tersangat2 lah slow...
asyik disconected aje...
;(

noie said...

huhuhu nak joint tapi baru nampk blog ni .. so terlambat le hantar nama.. kacewa ler huhuhu

MATAHARI said...

oh. aku lambat 2 hari.sigh. tak pe. hehe

MATAHARI said...

oh. aku nak join!

poyotito's said...

setelah berbincang dengan supervisor gua, gua dah buat keputusan.

gua nak join!

-MsGoodNite- said...

go poyotitos!

♥ Vee a.k.a Juliana Violet ♥ said...

noie,
♥ Boleh join lagi dear. Sorry ye Vee baru baca komen noie.

Nanti Vee update nama2 peserta dan Vee masukkan nama noie sekali ye? :)

♥ Vee a.k.a Juliana Violet ♥ said...

MATAHARI,
♥ Okay. Nanti Vee update nama peserta dan masukkan nama MATAHARI sekali ye? :)

♥ Vee a.k.a Juliana Violet ♥ said...

poyotito's,
♥ Setelah berbincang dengan pihak mahkamah, Vee dengan senang hati akan masukkan nama poyotito's dalam list nama peserta "99 Hari Kisah Klasik Kita". =p'

Nanti Vee update, Vee inform awak ye? :)

♥ Vee a.k.a Juliana Violet ♥ said...

MsGoodNite,
♥Go MsGoodNie!!! (^^,)

poyotito's said...

okeh
mantap!

Go ♥ Vee a.k.a Juliana Violet ♥!!

Poyotito's likes MsGoodnite.

piNky LuCiA said...

menarik sangat. =)

♥ Juliana Violet ♥ said...

poyotito's,
~♥~ Hee hee. Thank you so much! (^^,)

JV likes ~> poyotito's likes Ms GoodNite! XD

piNky LuCia,
~♥~ Joinlah ye dear? Tarikh tutup 10 April 2011. :)