Thursday, December 16, 2010

Biografi Hiro : Juri 4 "99 Hari Kisah Klasik Kita"

Hiro merupakan juri yang paling muda untuk kontes "99 Hari Kisah Klasik Kita". Masih lagi menuntut di sebuah universiti kejuteraan tempatan, Hiro atau nama sebenarnya Amir Syahir bin Yaakob amat meminati bidang kejuruteraan dan penulisan dalam masa yang sama.

Terdetik mahu memiliki blog sendiri apabila sering membaca blog rakan-rakannya sendiri. Hiro kini mempunyai sejumlah followers yang boleh dikatakan agak banyak di dalam dunia blogging. Mempunyai follower seramai 1,428 bloggers, penulisan Hiro seringkali membuatkan pembaca tersenyum sendiri dengan penulisannya yang bersahaja.
                            *credit to Hiro. Nice wording Hiro. Ai suke!!! (^^,)*

Sedikit sebanyak tentang Hiro. :)

----------------------------------------------------------------------------------------
1. Mempunyai seramai sembilan orang adik-beradik dan merupakan anak yang ke tujuh. (Pheww! Jangan terkejut taw! Haha!)

2. Anak ke tujuh. Maka amat mencintai nombor tujuh. 


3. Suka bela haiwan. (Entah mengapa) Arnab... burung... ayam dah sebati dalam hidup. (Kucing pun menyampah gua duk raba-raba bulunya... Hue Hue!)

4.Suka pakai jam. Masa kecik pernah diejek tak pandai pakai jam. Sebab pakai tangan kanan.
(Kalau la gua ingat sapa yang ejak gua. Memang gua bagi 'ong bak'.)

5. Tak tahu lagi darah jenis apa. Tak pernah buat derma darah. Haha!

6. Suka ambil gambar alam. Hutan... awan... bunga dan binatang.

7. Gua kidal.

Serba sedikit tentang Hiro. Kalau nak tahu lebih, tanya Vee. My beloved auntie. Haha!
----------------------------------------------------------------------------------------
=_=" ... Itulah serba sedikit tentang 'my beloved nephew... =_='
Kalau nak tahu lebih, kaunter pertanyaan terbuka di blog Uncle Linglung.
Makaceh! (^^,)
P/S : Vee baru berusia 17 ye. Harap maklum.
With Love,
Juliana Violet

20 comments:

Linglung said...

comel kemain lagi hiro ni ya?

hiro said...

sudi gua jadi adik ipar lu tak linglung? ahha.

farahmoque said...

wahhhh..biografi hiro plakkk..


biografi aku takde ke?lalalala

Asrul "iLham" Sany said...

pendekatan yang menarik untuk blog...

hope to keep in touch ya ;-)p

said...

Linglung,
Sangat comel! :)
Lebih2 lagi time die panggil I auntie. =(

Hiro,
Promote baik punya eh? :)

Farahmoque,
Mahukah? Silalah email biografi anda. Nanti Vee letak biografi you... =p

Asrul,
Sure thing. I organise contest, nak join tak? :)

hiro said...

kira sah la ne auntie..nak mekdi..ahha

Puteri Iqa Izyan said...

huaaa. hiro hiro :))

eiffel said...

kehkehkeh

eiffel said...

ecececehh..veee...ank sdara u baya i tau!

apa kes u plak umo 17?iye meh?
*apsal rasa cm kne tipu jerk -.-"

said...

Hiro,
=_="
Baiklah...

Puteri Iqa Izyan,
Peminat anak buah ai ke nie?
:)

eiffel.
Hiro bayar you???
*jeng jeng jeng* Musik P Ramlee.
Ai tak tipu lah yu...
I baru je 17... =p

eiffel said...

vee...

baya = SEBAYA lor..bukan BAYAR

adesss =.="

eiffel said...

iye meh?muka kamu nmpk matured

said...

eiffel,
Adeh~ sorry dear...
salah faham... hihihi...
muda lagi korang ye... :)

Hihihi... Vee mid 20 dear...
gurau2 aje... *wink*

-MsGoodNite- said...

en.hiro juri paling muda? erm.. comel pun iye juge nih.. :)

said...

-MsGoodNite- ,
comel kan dear?
:)
awak pun comel jugak... :)

hiro said...

baya tu sbaya..keh2..lawak la eif..terang2 sket.

Linglung said...

kemain lagi hiro nak jadi adik ipar gua..nampak sgt lu ni GAY, adik gua sume laki derr! kah kah kah!

said...

Hiro / Linglung,
Apakah benar Hiro ini seorang gay?
(x_x)

hiro said...

hehe..bukan2. auntie jgn slah sngka..linglung kacak..mesti adik dia cntik...tp kalau adik dia suma laki..nk jd adik ipar auntie la..hehe.

said...

Lol!
Suka2 aje ye nak jadi ipar even tak tau ada adik lelaki atau perempuan eh?
Hee hee... =p
Linglung kacak?
Linglung, sila kawal diameter lubang hidung anda ye?
Mesti kembang kempis tue. =p